fredag 14. oktober 2016

God nattbloggings!

I dag avslutte eg eg med ei julekake ei opskrift som e fantastsisk!!
Ingredienser:
(Oppskriften kan enkelt dobles)
100 - 150 g puffet ris (ca en halv pose)
125 g delfia/kokkosfett (ca en halv)
150 g kokesjokolade, lys eller mørk (lys er søtere)
2 - 3 ss kaffe
Muffinsformer eller kakeform, brødform eller lignende.
Gjerne en klype salt. Et dryss malt ingefær, kanel og chilipulver er også utrolig godt i disse. (Anbefaler lys kokesjokolade og litt ingefær).
Ønsker du søtere risboller kan du smake til med sukker eller melis. Pass på! Det kan fort bli veldig søtt. Lys kokesjokolade er som nevnt søtere en mørk, så velg heller denne i stedet.


Fremgangsmåte:
Smelt sjokolade og delfia sammen under omrøring. Ha i kaffe og gjerne en liten klype salt.
Avkjøl (i det minste til sjokoladen er lunkent).

Vend inn puffet ris til ønsket konsistens.

Bruk skje til å fylle muffinsformene med ønsket mengde før du avkjøler dem.
Du kan egentlig bruke en hvilken som helst form, gjerne litt elastisk - da er den lettere å få ut. Ha sjokoladeblandingen i og avkjøl før du kutter opp i passelige biter.


Oppbevar i kjøleskap.
Enjoy!



Lys sjokolade med ingefær



- Posted using BlogPress from my iPhone

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar